Facebook

oldalak és tippek. Facebook alkalmazások és marketing ötletek
Posted by admin on 05:41

Mármint a facebookon, hol máshol. Manapság – az okostelefonok, netbookok és tabletek világában – már lassan ciki, ha valaki nem tud facebookozni a telefonjáról.

Több megjelenési mód is van: a facebook telefonra optimalizált weboldala automatikusan felismeri a használt készüléket, ha a böngészőből nyitjuk meg a kezdőoldalt. Így nagyjából mindent ugyanúgy élvezhetünk, mint számítógépen. Tudunk a kombínó csuklójából képeket lájkolni, a “már megint hétfő reggel van” bejegyzéseket kommentelni. Már-már tényleg ez lesz a Való Világ.

Magyarországon a Tés, azaz a harmincas szolgáltató ügyfelei ingyen is használhatják a közösségi portált. Profilunkban be kell állítani mobilszámunkat, aztán már fel is léphetünk a 0.facebook.com oldalról. Itt azonban egyfajta “csökkentett üzemmóddal” találkozunk, például a képeket – a nagy adatforgalomra hivatkozva – itt nem láthatjuk. Marad a twitter-szerű üzengetés, de legalább több karaktert írhatunk mint a csirip-szájton.

A böngészőben azonban találunk egy linket (az oldalak legalján), mellyel letölthetjük a facebook mobilra készített egyedi programját is. Itt már a fentebb említett teljes verziót kapjuk. A teljesség igénye nélkül néhány funkció, melyet a facebook telefonra készített applikációja tud: képet feltölteni (galériából vagy azonnal csinálni egyet), más képeit lájkolni. Tudunk bökni, értesítést kapunk az eseményekről, meg tudjuk osztani aktuális helyzetünket barátainkkal. Kommentelhetünk, lájkolhatunk, megoszthatjuk állapotunkat.

Androidos kütyükre van más nyalánkság is:
facebok telefonkönyv, ahol azoknak a barátainknak találjuk meg a telefonszámát, akik megadták és hozzáférhetővé tették azt. Akinek még ez sem elég, widget formájában kiteheti a mini-facebookot, ahol azonnal, külön program megnyitása nélkül tudjuk megnézni a legújabb állapot-frissítéseket.

Akinek pedig nincs még facebook mobilra alkalmas telefonja, néhány beállítással egyszerűen sms-ben vagy e-mailben is frissítheti az állapotát. Persze ez elég fapados megoldás, de legalább van.

Természetesen ezekkel a programokkal és megoldásokkal ugyanazt szeretnék elérni a guruk: minél többet lógjunk a facebookon és minél többet használjuk mobilunkat.

One Response to “Mobilra fel – Facebook telefonra”

  1. kell facebook